De ce exercițiile fizice sunt mai bune decât cafeaua

De ce exercițiile fizice sunt mai bune decât cafeaua

Ca și în cazul jocului popular de cărți, au trebuit să repete orice repetare a unui articol.

PRAPAVESSIS și echipa sa au testat dacă participanții ar putea observa articole repetate până la trei articole înapoi în listă.

Cu cât mai multe elemente la care au trebuit să se întoarcă participanții, cu atât este mai clar cât de multe informații ar putea stoca memoria lor de lucru și să fie pregătită pentru rechemare.

Pentru a compara efectele cofeinei și exercițiilor fizice asupra memoriei de lucru, echipa a atribuit la întâmplare fiecare participant la unul dintre cele două grupuri.

În prima parte a studiului, atât consumatorii de cofeină, cât și consumatorii non-dafeină au suferit sarcini N-back înainte și după administrarea acută a exercițiilor fizice și a cafeinei.

A doua parte a studiului s -a concentrat pe retragerea cofeinei. Aici, băutorii de cofeină au făcut aceleași teste N-spate după 12 ore de privare de cofeină.

de ce exercițiile fizice sunt mai bune decât cafeaua

Rezultatele studiului au arătat că atât exercițiile fizice, cât și cofeina atât a avut un efect similar.

Îmbunătățirile din memoria de lucru a participanților au fost similare după ce au petrecut 20 de minute pe o banda de alergare și consumând o singură porție de cofeină.

Acest lucru ar putea părea o veste bună pentru persoanele care se bucură de o Triple espresso obișnuit.

Cu toate acestea, principalul preluare al acestui studiu este faptul că exercițiile fizice, cu toate beneficiile sale pe termen lung, poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la concentrarea la fel de mult ca și cofeina.

Simptomele de retragere a cofeinei, de asemenea, ar trebui să decidă o persoană să reducă.

„Dacă oamenii se confruntă cu retragere, o plimbare acută și rapidă poate reduce unele dintre simptome”, spune coautorul studiului Anisa Morava.

 • alcool / dependență / droguri ilegale
 • Nutriție / dietă
 • Medicină sportivă / fitness

Exercițiul la vârsta mai mare poate proteja abilitățile de memorie și gândire

Un nou studiu publicat în revista Neurology oferă dovezi suplimentare că exercițiile fizice la vârsta mai mare poate încetini rata declinului cognitiv.

Dr. Clinton B. Wright, de la Universitatea din Miami din Florida, și colegii săi au descoperit că adulții cu vârsta peste 50 de ani care s -au angajat în lumină sau fără exerciții fizice au experimentat o scădere semnificativ mai rapidă a abilităților de memorie și gândire, în comparație cu cei care s -au angajat Exercițiu moderat până la intens.

Acesta nu este primul studiu care a asociat exercițiul în viața ulterioară cu abilități cognitive mai bune. Cercetările recente raportate de Medical News astăzi, de exemplu, sugerează că orice cantitate de exerciții fizice poate reduce riscul de boală Alzheimer cu 50%.

și un alt studiu raportat în octombrie anul trecut a constatat că exercițiile aerobe periodice în vârstă de vârstă medie și mai mare poate ajuta la menținerea creierului sănătos, protejând împotriva deficitelor comportamentale și inflamația legată de vârstă în zonele creierului legate de memorie și gândire.

Se pare că studiile ca acestea sunt din abundență, dar cercetătorii observă că este important să înțelegem cum factorii de stil de viață pot ajuta la lenta declinul cognitiv, în special cu o populație îmbătrânită.

„Numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în Statele Unite este în creștere, ceea ce înseamnă că povara de sănătate publică a problemelor de gândire și memorie va crește probabil”, notează Dr. Wright.

„Studiul nostru a arătat că pentru persoanele în vârstă, exercitarea periodică poate fi protectoare, ajutându -i să își păstreze abilitățile cognitive mai mult.”

mai bună memorie, abilități de gândire cu exerciții moderate sau intense

Pentru a atinge rezultatele lor, echipa a evaluat datele de 876 de adulți cu vârsta de 50 de ani și mai mari – o vârstă medie de 71 de ani – fără memorie și probleme de gândire care au făcut parte din studiul din nordul Manhattanului.

Ca parte a studiului, participanții au fost întrebați cât de des au exercitat în ultimele 2 săptămâni și cât timp au exercitat.

Aproximativ 90% dintre participanți au raportat implicarea fie în exerciții fizice, fie la exerciții ușoare- cum ar fi yoga sau mersul pe jos- în timp ce ceilalți 10% au spus că s-au angajat într-un exercițiu de intensitate moderată sau mare, cum ar fi alergarea sau aerobic.

Aproximativ 7 ani mai târziu, fiecare participant a suferit imagini cerebrale cu imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) și a luat parte la teste de memorie și gândire. Aceste teste cognitive au fost finalizate din nou încă 5 ani mai târziu.

în comparație cu participanții care s-au angajat într-o activitate de intensitate moderată sau de mare intensitate, cei care au făcut lumină sau nu au demonstrat o scădere a abilităților de memorie și gândire pe o perioadă de 5 ani care a fost comparabilă cu 10 ani de îmbătrânire .

Echipa spune că această asociere a rămas după ce a reprezentat o serie de factori potențial confuzivi, inclusiv consumul de alcool, starea de fumat, indicele de masă corporală (IMC) și tensiunea arterială.

Comentând concluziile lor, Dr. Wright spune:

„Activitatea fizică este o opțiune atractivă pentru a reduce povara deficienței cognitive a sănătății publice, deoarece este costuri reduse și nu este interferează cu medicamentele.

Rezultatele noastre sugerează că exercițiile fizice până la intense pot ajuta persoanele în vârstă să întârzie îmbătrânirea creierului, dar sunt necesare mai multe cercetări din studiile clinice randomizate care compară programele de exerciții cu o activitate mai sedentară pentru a confirma aceste rezultate. ”

MNT a raportat recent la un studiu care sugerează că o dietă slabă și lipsa de exerciții fizice pot accelera îmbătrânirea.

 • Neurologie / Neuroștiință
 • Obezitate / Pierdere în greutate / Fitness
 • Seniori / Îmbătrânire
 • Medicină sportivă / Fitness

Exercițiul este cel mai bun pentru reducerea recurenței cancerului de sân

Ratele de supraviețuire a cancerului de sân sunt foarte mari în comparație cu alte forme de cancer, dar în unele cazuri, cancerul revine. Noile cercetări evidențiază recomandările cheie pe care supraviețuitorii de cancer de sân le pot încorpora în stilul lor de viață, astfel încât să reducă riscul de reapariție a cancerului de sân.

Marea majoritate a cazurilor de cancer de sân sunt diagnosticate într -un stadiu incipient, cu rate de supraviețuire foarte promițătoare. Peste 90 la sută dintre pacienții cu cancer de sân sunt într-un stadiu incipient în momentul diagnosticului, iar rata de supraviețuire de 10 ani este estimată în prezent la 83 la sută.

Cu toate acestea, în unele cazuri, cancerul reapare, fie în aceeași formă, fie mai agresiv decât prima dată. Cercetările sugerează că, în general, aproape 30 la sută dintre femeile care au fost diagnosticate cu cancer de sân într -o etapă timpurie dezvoltă metastaze ulterior.

Noile cercetări examinează unii dintre factorii de stil de viață care influențează ratele de recurență a cancerului de sân.

Cercetarea a fost realizată de Dr. Ellen Warner, de la Sunnybrook Health Sciences Center din Canada, în colaborare cu coautorul Dr. Julia Hamer, iar rezultatele au fost publicate în The Canadian Medical Association Journal (CMAJ).

Studiul constă dintr-o meta-analiză a 67 de articole care examinează mai multe opțiuni de stil de viață, inclusiv exerciții fizice, gestionarea greutății, modele dietetice, fumat și consum de alcool. Revizuirea investighează impactul acestor modificări ale stilului de viață asupra șanselor de a recurenta cancer și rezumă punctele cheie.

exercițiu, gestionarea greutății cele mai importante schimbări de stil de viață

În timp ce autorii își prezintă concluziile cheie ca recomandări pentru pacienți, de asemenea, avertizează că concluziile nu ar trebui privite ca un panaceu pentru fiecare Supraviețuitor de cancer de sân. Unele forme de cancer de sân sunt deosebit de agresive și pot reveni în ciuda celor mai viguroase eforturi pentru a face schimbări de stil de viață.

„Pacienții nu trebuie făcuți să considere că schimbările de viață inadecvate au dus la reapariția cancerului lor”, notează autorii.

din toți factorii de viață revizuiți, activitatea fizică și evitarea creșterii în greutate par să aibă cel mai benefic efect asupra șanselor de recurență a cancerului de sân.

Cercetătorii comentează:

„Dintre toți factorii de viață, activitatea fizică are cel mai robust efect asupra rezultatelor cancerului de sân. Creșterea în greutate de peste 10 la sută în greutate corporală după un diagnostic de cancer de sân crește mortalitatea la cancer de sân și mortalitatea cauzătoare. Cu toate acestea, există motive întemeiate pentru a descuraja chiar și creșterea în greutate moderată din cauza efectelor sale negative asupra stării de spirit și a imaginii corporale. ”

Femeile care sunt supraponderale sau obeze par să aibă cele mai mici șanse de supraviețuire. În schimb, femeile care exercită moderat – 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi, 5 zile pe săptămână sau 75 de minute săptămânale de exerciții fizice intense – reduc semnificativ riscul lor de recurență a cancerului de sân și moartea cancerului de sân.

Dieta, însă, nu pare să aibă un impact asupra recurenței cancerului de sân. Nu s -a demonstrat că nu s -a arătat o dietă specifică reduce riscul, iar autorii notează că consumul de soia nu este dăunător, dar chiar opus – înlocuirea proteinei din carne cu soia ar putea ajuta pacienții să evite creșterea în greutate.

Efectele vitaminelor, alcoolului și renunțării la fumat

În ceea ce privește suplimentarea cu vitamine, revizuirea nu a găsit dovezi suficiente pentru a arăta vitamina C este utilă, deși o meta-analiză inclusă în Studiul a relevat o reducere de 15 la sută a mortalității prin cancer de sân pentru cei care au luat vitamina C. Autorii revizuirii actuale recomandă studii clinice pentru a confirma aceste rezultate.

Aportul suplimentar de vitamina D ar putea ajuta la menținerea rezistenței și densității osoase, în special după chimioterapie și tratamente hormonale, care reduc densitatea osoasă.

autorii sfătuiesc cu tărie împotriva fumatului. Chiar dacă revizuirea nu parazitol medicament a putut stabili o legătură clară între renunțarea la fumatul și ratele de recurență, aceștia observă că riscul de deces asociat cu fumatul ar trebui să fie suficient pentru a renunța.

consumul de alcool – atunci când este limitat la una sau mai puține băuturi alcoolice pe zi – poate reduce riscul de recurență a cancerului de sân.

Autorii comentează semnificația constatărilor lor.

„Efectuarea modificărilor pozitive ale stilului de viață poate fi benefică psihologic pentru pacienți prin împuternicirea acestora, deoarece sentimentul de pierdere a controlului este una dintre cele mai mari provocări ale unui diagnostic de cancer”, scriu ei, adăugând:

„Deoarece este obișnuit ca pacienții să -și reducă nivelul de activitate fizică după un diagnostic de cancer de sân, este important ca profesioniștii din domeniul sănătății să promoveze și să încurajeze exercițiile fizice la această populație de pacienți. Pur și simplu primirea sfaturilor de la un oncolog la exerciții fizice mai mult s -a dovedit că crește nivelul de activitate al pacienților. ”

În cele din urmă, autorii subliniază importanța terapiei anticancerigene convenționale. Toți participanții la studiile analizate au beneficiat de tratamentul standard al cancerului, iar autorii reamintesc pacienților că schimbările de viață sănătoase nu ar trebui utilizate pentru a înlocui tratamentul standard.

Aflați cum vitamina D poate crește supraviețuirea pacienților cu cancer de sân.

 • Cancer de sân
 • Nutriție/Dietă
 • Obezitate/Pierdere în greutate/Fitness
 • Sănătatea femeilor/ginecologie

Exercițiul poate preveni rănile legate de cădere la adulții în vârstă

Noile cercetări sugerează că programele de exerciții care vizează prevenirea căderilor la adulții în vârstă pot preveni, de asemenea, rănile cauzate de căderi. Acest lucru este potrivit unui studiu publicat în BMJ.

Cercetătorii din Franța spun că concluziile lor sugerează că furnizorii de servicii medicale ar trebui să încurajeze pacienții vârstnici să ia parte la programele de prevenire a căderilor de exerciții.

cade în rândul adulților mai în vârstă sunt foarte frecvente. Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), 1 la 3 adulți cu vârsta de 65 de ani sau peste suferă o cădere în fiecare an.

Mai mult, CDC spune că 20-30% dintre persoanele care scad suferă leziuni moderate până la severe, inclusiv lacerații, fracturi de șold sau traume ale capului.

Aceste leziuni pot avea implicații grave asupra mobilității și independenței unei persoane, crescând riscul de descărcare de gestiune la o casă de îngrijire medicală, precum și de a suporta costuri economice ridicate.

, potrivit cercetătorilor, Programele de exerciții bine proiectate pot preveni căderile la adulții în vârstă care locuiesc acasă. Dar observă că au existat puține dovezi care să arate că aceste programe pot preveni rănile cauzate de căderi.

Pentru a vedea dacă programele de exerciții de prevenire a căderii sunt legate de un risc mai mic de fracturi și alte leziuni legate de cădere, cercetătorii au analizat datele din 17 studii care implică 4.305 de participanți la o vârstă medie de 76.

Un grup de 2.195 de participanți au efectuat programe de exerciții, în timp ce un grup de 2.110 participanți au fost controale.

Două dintre încercări au constat în Tai Chi ca exercițiu, în timp ce altele erau alcătuite din mers, echilibru, forță, rezistență și antrenament funcțional – exercițiu care implică antrenament pentru activități desfășurate în viața de zi cu zi.

Cercetătorii remarcă faptul că studiile implicate în revizuire au variat în definițiile lor despre căderi dăunătoare. Prin urmare, și-au bazat concluziile pe severitatea căderilor și dacă au dus la îngrijiri medicale.

intervențiile de exercițiu „pot reduce toate leziunile legate de cădere”

Rezultatele revizuirii dezvăluite că majoritatea intervențiilor la exerciții fizice păreau să reducă toate leziunile legate de căderi și exercițiile fizice păreau să scadă semnificativ rata căderilor care au dus la îngrijiri medicale, fracturi și leziuni grave.

efectul intervențiilor de exercițiu părea să pară Fii mai proeminenți pentru leziuni severe legate de cădere, notează cercetătorii. Aceștia au estimat că reducerea totală a fost de 37% pentru toate căderile dăunătoare, 43% pentru căderile afectate severe și 61% pentru căderi, ceea ce duce la fracturi.

Cercetătorii subliniază că acest studiu oferă dovezi că programele de exerciții de prevenire a căderii pentru adulții în vârstă reduc leziunile legate de cădere, precum și incidența căderilor.

Din aceasta, ei sugerează că furnizorii de servicii medicale ar trebui să lucreze pentru a încuraja adulții în vârstă să ia parte la programe de exerciții.

Cercetătorii spun:

„Rezultatele prezentate în această lucrare arată un efect pozitiv al exercițiilor fizice asupra căderilor vătămătoare, inclusiv cele mai severe căderi și cele care au ca rezultat îngrijiri medicale – adică , cei cu cele mai mari consecințe pentru sănătatea oamenilor și utilizarea resurselor.

Aceste rezultate ar trebui să ofere dovezi suplimentare utile pentru furnizorii de servicii medicale pentru a încuraja participarea la programele de prevenire a căderilor de exerciții și o justificare suplimentară pentru factorii de decizie să ofere finanțare pentru aceste programe. ”

Studiul Autorii concluzionează că cercetările viitoare sunt justificate pentru a include date despre alte rezultate importante, cum ar fi capacitățile funcției fizice și cognitive, rezultatele psihologice și calitatea vieții.

Știri medicale de astăzi au raportat recent un studiu care sugerează că exercițiile fizice ar putea păstra boala Alzheimer și Parkinson.

 • Obezitatea/pierderea în greutate/fitness
 • seniori/îmbătrânire
 • Medicină sportivă/fitness

Exercițiul poate elimina Alzheimer și Parkinson

când oamenii de știință din SUA au oferit șoarecilor care nu au exercitat o proteină produsă prin exercitarea șoarecilor, au descoperit că a schimbat gene care ajută la păstrarea sănătății creierului și la creșterea creșterii noilor nervi în regiuni importante pentru învățare și memorie.

Ei sugerează că rezultatele lor ar putea deschide calea către un medicament care îmbunătățește tratamentele împotriva declinului cognitiv al persoanelor în vârstă și ajută la progresul lent al bolilor care pierde creierul precum Alzheimer și Parkinson.

DR. Bruce Spiegelman, de la Dana-Farber Cancer Institute și Harvard Medical School din Boston relatează descoperirea în cel mai recent număr online al Metabolismului Cellului Journal.

Exercițiul de anduranță s-a dovedit anterior pentru a îmbunătăți funcția creierului, în special la mai vechi oameni. Dar până la acest studiu, mecanismele moleculare de bază nu au fost înțelese.

Într -un studiu anterior, echipa Dr. Spiegelman a descoperit deja că proteina, numită FNDC5, este eliberată în fluxul sanguin ca o variantă numită irisină ca un rezultat al efortului muscular.

Scroll to Top